NATUUR OP 

ZIJN BEST

Park Chlorophylle

Op 3 juni 2002 opende "Parc Chlorophylle" het recreatiebos te Manhay in Dochamps officieel zijn deuren.

Het is opgetrokken uit resten van een oud Safari Park, in het hartje van een immens bos. Het park bevindt zich in de nabijheid van de gemeenten: La Roche-en-Ardenne, Erezée, het stadje Durbuy en op enkele kilometers van Baraque Fraiture. Dit maakt de E25 de ideale toegangsweg tot het park.


Het Park van 9 hectaren, enig in zijn genre, geeft de bezoeker de kans de wereld van het bos te ontdekken op een originele manier.


Eén van de belangrijkste attracties van het Park Chlorophylle is de loopbrug die u kunt bewandelen tot in de toppen van de bomen. Kinderen kunnen zich uitleven in de thematische speeltuin aangepast aan het bos.

De verschillende animaties, bestaande uit hout staan volledig in het teken van de natuur en het milieubehoud. Naast elke animatie bevinden zich tweetalige didactische houten panelen die de bezoeker informeert.


De aanleg van het park kreeg zijn specifieke infrastructuur mede door de samenwerking van verschillende gespecialiseerde artiesten en architecten zoals Jean-Claude Servais en Jean-Marie Winants die hun groot talent ten dienste stelde van dit verleidelijk project.


Zij werden mede geïnspireerd door bestaande projekten in sommige Scandinavische en Anglo-Saksische landen waardoor het park zowel een ludiek als een pedagogisch aspect krijgt. Een formule van uniek en origineel toerisme.

De gemeente Manhay heeft dit project gerealiseerd mede door de samenwerking van IDELUX, welke een grote invloed uitoefent op het toerisme in Wallonië. Een investering van 2,1 miljoen Euros werd mogelijk gemaakt dankzij de Europese Unie, het Waals gewest en de provincie Luxemburg.


U krijgt toegang tot het park voor zéér democratische prijzen. Het tarief voor volwassenen bedraagt 7€, families vanaf 4 personen (2 volwassenen + minimum 2 kinderen 3-12j) betalen slechts 4,80€ en per persoon en er bestaat tevens een formule van getrouwheidskaart geldig gedurende 4 maanden. Vanaf het 2de bezoek en volgende betaalt u slechts 2,50 €.


Bronvermelding: http://www.parcchlorophylle.com

Grotten van Remouchamps

e Grot van Remouchamps wordt sinds 1828 door toeristen bezocht. De harshoudende fakkels die destijds door de eerste bezoekers gebruikt werden, moeten maar een vage indruk nagelaten hebben, in vergelijking met de pracht dat heden te zien is, dankzij de luister van de moderne verlichting. De mysterieuze sfeer die hierdoor gecreëerd wordt overschrijdt van verre de glansrijke ondergrond.


De langste ondergrondse vaartocht ter wereld!

De grot wordt te voet bezocht over een afstand van 800 meter door spectaculaire zalen en galerijen. De terugkeer gebeurt met een bootje over een afstand van 700 meter, meteen de langste ondergrondse vaartocht ter wereld! Het hele bezoek gebeurt met meertalige gidsen. (FR, NL, DU, EN)


Openingsuren:

Van 01/02 tot 30/11, van 10 tot 17.30 u (vanaf 9 u voor groepen [meer dan 20 pers.] en na reservering). Van 01/12 tot 31/01, tijdens de weekends en dagelijks tijdens de kerstvakantie.

De frequentie van de vertrekken varieert in functie van het seizoen en het aantal bezoekers. Er zijn geen vaste vertrektijden. U biedt zich aan ter plaatse en wacht op het volgende vertrek.

Duur van het bezoek: +/- 1.30 u

 

Opgelet

Vanwege de smalle passages en meer dan 400 treden zijn de grotten niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit. Voor een goed verloop van het bezoek zijn honden niet toegelaten in de grot

Bronvermelding: http://www.mondesauvage.be/grottes/nl/index.htm

Provinciaal domein van Chevetogne

Het Provinciaal domein van Chevetogne nestelt zich, te midden van mooie groene dalen, juist aan de grens met de Ardennen.


Het park, dat sinds meer dan 30 jaar open is voor het publiek, strekt zich uit over meer dan 600 ha van prachtige en heel diverse landschappen en stelt voortaan nieuwe activiteiten voor. Het Domein beantwoordt aan de verwachtingen van de hele familie met zijn gezellige plekjes, wandelpaden doorheen bos en tuinen, sportterreinen, fabelachtige en grandioze speelpleinen. In het park is alles voor het welzijn uitgedacht.


De recente restauratie van de site zal zowel de liefhebbers van natuur en cultuur tevreden stellen alsook zij die te midden van een prachtige omgeving aan sport willen doen en, vanzelfsprekend, ook de kinderen die ruimte nodig hebben en verlangen naar een verbeeldingswereld.


De tien fabelachtige speeltuinen van het domein van Chevetogne staan garant voor uren speelplezier voor de kleintjes van 3 tot 10 jaar.


Verder is er nog een verwarmd buitenzwembad, een natuur museum, sportfaciliteiten zoals minigolf, tennispleinen, basketpleinen, …


Bronvermelding: http://www.domainedechevetogne.be/nl/accueil.php

Grotten van Hotton

Uitzonderlijk natuurlijk erfgoed van Wallonië. Betreed de reuzengalerijen. Hier ontdekt u de rijk vorm- en kleurschakeringen van de kalkafzettingen. Kijk in een 35m diepe put. Bewonder de broze draperieën en luister naar de grommende stroom.


Openingsuren

April - Oktober

Alle dagen van 10.00 tot 17.00 (18.00 in juli en augustus)

Laatste rondl : 16.00 (17.00 in juli en augustus)


November - Maart

Rondleidingen op vaste uren

Elke week-end rondleiding om 12.30 - 14.00 - 15.30

Alle dagen : enkel na afspraak, voor groepen van min. 20 pers.

Reservatie : 00 32 84 46 60 46


Kerstmis - Krokusvacantie

Alle dagen rondleidingen om 11.00 - 12.30 - 14.00 - 15.30

Gesloten op 25/12 en 01/01


Tarief

Algemeen tarief:

Volw: 9,5 €

Kind (< 12j): 6,5 €


Groepstarief (min. 20 pers.) :

Volw: 8 €

Kind (< 12j): 5 €


Bronvermelding: http://www.grottesdehotton.be/nl/home.html

Grotten van Han

In het dorpje Han-sur-Lesse, de toegangspoort tot de Ardennen, op nauwelijks een uur van Brussel, schuilt een van de beroemdste grotten van ons continent, de Grotten van Han. Ze is uitzonderlijk vanwege de schoonheid van haar kalkafzettingen en haar immense zalen, die het werk zijn van de Lesse, de rivier die helemaal door de kalkrots stroomt. De afgelopen 250 jaar mocht de Grot van Han zich verheugen op 20 miljoen bezoekers. Zij verdient terecht de drie sterren die de groene Michelingids haar toekent.


Op het massief boven de Grot en in de oude, droge vallei van de Lesse, ligt een park van 250 hectare ongerepte natuur. Daar bevindt zich het Wildpark waar u de fauna van onze streken in haar natuurlijke omgeving kunt waarnemen.


Ticketverkoop

De PassHan

De PassHan, uw pas voor een dag vol verbazing op het Domein van de Grotten van Han. Met dit ticket bezoekt u de Grot, het Wildpark, PrehistoHan en het museum Han van Weleer.


De Grot van Han + Prehistohan

Bezoek de beroemde Grot van Han en de interactieve tentoonstelling over de archeologische opgravingen en ontdekkingen in de Grot.


Het Wildpark + Han van Weleer

Dit ticket omvat het bezoek aan het Wildpark en het museum Han van Weleer.


Bronvermelding: http://www.grotte-de-han.be/fr

Grotten van Hottemme

Het groendomein in een met bloemen en planten aangelegd park is heel het jaar gratis toegankelijk voor wandelingen.

 

Onthaal en tentoonstellingsruimte:

Uniek in België, een geheel van meer dan 50 biorama's opgesplits is 7 educatieve thema's: het platte land, het bos, de oevers, de migratie, het beleid van het natuurlijke erfgoed, de menselijke uitwerking en een kijk op het verleden, door een enscenering van zoogdieren, vogels, reptielen, amfibieën en insecten.

 

Openingsuren

Park

Iedere dag van zonsopgang tot zonsondergang.

 

Expositieruimte

Van dinsdag tot donerdag: 9u30 tot 17u

Op zondag van 13u tot 17u

Toegankelijk voor minder validen

 

Bronvermelding: http://www.hottemme.be