CULTUUR 

DIE WE NOOIT
ZULLEN VERGETEN

War Museum Bastogne

In het Bastogne War Museum draait alles om de Tweede Wereldoorlog, van de ontstaansgeschiedenis tot het najaar van 1944, en om de Slag om de Ardennen. De belangrijkste oorlogsfeiten en het lijden van de soldaten worden er toegelicht zodat de bezoeker een beter beeld krijgt van het geheel. Het centrum biedt een zeer goed overzicht van hoe het burgerleven eruitzag tijdens de bezetting, tijdens en zelfs na de Slag. U krijgt uitleg over de verschillende gevolgen van een van de grootste conflicten die de wereld ooit heeft gekend.


Het Bastogne War Museum is gehuisvest in een gloednieuw gebouw met een gewaagde architectuur, dat gelegen is op de voormalige site van het Bastogne Historical Center. Dit herdenkingscentrum beschikt over de meest moderne en originele scenografische technieken. Het nieuwe museumparcours wordt afgewisseld door, onuitgegeven, meeslepende 3D-vertoningen die alle zintuigen aanspreken.


Bronvermelding: http://www.bastognewarmuseum.be/van-texas-naar-bastogne.html

Euro Space Center

Alles over de ruimte en ruimtevaart. Van de Big Bang tot de meest futuristische plannen van de ruimteverkenning. Een ruimtewandeling waar ruimte tot leven komt dankzij de magie van licht, geluid, en beelden. Ontdek de planetentempel, het Columbus laboratorium, het Internationaal Ruimtestation en de Space Shuttle die beide op ware grootte werden nagebouwd.


Bronvermelding: http://www.eurospacecenter.be/esc/

Malagne

Malagne, het Archeopark van Rochefort, onthaalt u in haar geklasseerde site en gaat met u op ontdekking naar het dagelijks leven in een Gallo-Romeinse villa. Maar u kan er ook gewoon heerlijk wandelen en zo de antieke landbouw in de sfeer van toen opsnuiven.


Het centrum voor archeologische interpretatie staat niet alleen in voor de bewustmaking en pedagogische aspecten van ons erfgoed, maar zij biedt ook de nodige ontspanning en een  toeristisch onthaal. Temidden van een landelijk kader gaat u niet alleen terug naar de roots van de Gallo-Romeinse beschaving in onze streek, maar u leert meer over proefondervindelijke archeologie, en de conservatie en restauratie van ons patrimonium.


Openingsuren

Van 04 april tot 08 november Open tijdens schoolvakanties, weekends, en feestdagen.


Tijdens de maanden juli, augustus, en september >Elke dag geopend. Tijdens de wintermaanden is Malagne enkel toegankelijk voor groepen, mits afspraak ! 


Uurregelingen

Van 11u tot 18u (laatste toegang om 16u30).

Duur van een bezoek: +- 2uur.


Bronvermelding: http://www.malagne.be/nl/

Land van Ny

Elk jaar presenteert Het Land van Ny een hels spektakel met ridders, dansers en toernooien. Het spektakel speelt zich af in een uniek decor, met overdekte tribunes.

Het land van Ny is niet meer toegankelijk voor publiek. De spektakels worden op verschillende andere locaties georganiseerd. Om het programma te kennen is het best van de website te raadplegen.


Bronvermelding: http://www.nyx.be/nl/index.htm

Hare Krishna Radhadesh

De Hare Krishna-beweging, is een wereldwijde gemeenschap van toegewijden van Krishna, de allerhoogste persoonlijkheid Gods. Op het domein van Radhadesh worden er dagelijks rondleidingen verzorgd het hele jaar door, je kan er onder andere een ambachtelijke bakkerij, een vegetarisch restaurant, een boetiek, een boekenwinkel met spirituele literatuur en een cafetaria vinden.


Bronvermelding: http://www.radhadesh.com