PRETPARKEN

Labyrint Barvaux

Het labyrint is een nieuw en uniek concept in de wereld van de themaparken. Het is een reusachtige, 11 hectare groot doolhof van maïs, waarin iedereen, jong en minder jong, klein en minder klein, graag verdwaalt. Elk seizoen verandert zowel het thema als de vorm van het labyrint. Hierdoor staat het labyrint borg voor lol en amusement. Elke keer opnieuw.


Openingsuren

Open van 10u tot 19u. Laatste toegang om 17u.

Animatie van 10u30 tot 13u en van 14u tot 18u30.

Gemiddelde duur van het bezoek aan het park: 3 tot 4 uur.

Speciaal geopend voor scholen op 24 en 25 september (op reservatie).


Prijzen

Volwassenen: € 13

Kinderen kleiner dan 1m50: € 10

Kinderen jongeren dan 3 jaar: gratis

Groepen van 20 personen, op reservatie: Volwassenen € 12. Kinderen kleiner dan 1m50 € 9


Toegangkelijkheid

Het labyrint is toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit (onder begeleiding). Draag laarzen bij regenweer. De gangen van het labyrint zijn toegankelijk met een kinderwagen. Honden niet toegelaten.


Bronvermelding: http://www.lelabyrinthe.be

Le monde sauvage

Een bezoek aan dit park moet zeker op uw agenda staan. U kunt er een wandeling maken door het park plus er is een safaripark, een 3D-cinema, een speelplein voor groot en klein, een zeeleeuwenshow, een kinderboerderij, ... Allerhande vogels zijn te bezichtigen in de grote volières, waaronder ook roofvogels.


Kinderen (3-11j)

Monde Sauvage: 15,00 €

Grotten van Remouchamps: 9,00 €

Combi-ticket: 22,00 €


Volwassenen

Monde Sauvage: 19,00 €

Grotten van Remouchamps: 14,00 €

Combi-ticket: 27,00 €


Senioren(+60j)

Monde Sauvage: 17,00 €

Grotten van Remouchamps: 12,00 €

Combi-ticket: 25,00 €


Bronvermelding: http://mondesauvage.be

Parc à  Gibier

Het Wildpark bevindt zich op 2 km van het stadscentrum van La Roche en Ardenne, in een buitengewoon kader. Langs het parcours van 1200 meter, dat u te voet aflegt, kunt u herten, hinden,damherten, moeflons, wolven, lynxen, wilde katten, vossen, bizons, uilen en boerderijdieren bewonderen.


Toegangsprijs :

Volwassenen : 5,50 €

Kinderen (van 3 tot 12 jaar) : 3,50 €


Groepen (min. 15 pers.) :

Volwassenen : 5,00€

Kinderen (van 3 tot 12 jaar) : 3,00€

Rondleiding 30,00€, op reservering (FR en NL). Wolves Feeding : 30,00€, op reservering.


Openingstijden en openingsperiode :

Van Pasen tot begin november, elke dag van 10:00 tot 17:00 uur

Van begin november tot Pasen, in het weekend en in de schoolvakanties van 10:00 tot 17:00 uur

Juli en augustus van 10:00 tot 19:00 uur (laatste ingang om 18:00)

Voor groepen, toegang mogelijk buiten de gebruikelijke openingsuren (uitsluitend op reservering).


Gesloten op 01/01, 15/03 (carnaval van La Roche) en 25/12


Bronvermelding: http://www.parc-gibier-laroche.be/indexnl.php

Plopsa Coo

Aan de voet van de beroemde watervallen vind je Plopsa Coo: de thuis van je Plopsavriendjes in de Belgische Ardennen. Deze toeristische site is vrij toegankelijk. Zo kunnen jong en oud gratis genieten van de magische Plopsa-sfeer.


Zin in avontuur? De durvers leven zich uit op de Bobslee, de Coaster, de Splach of de Karting. Samen met Piet Piraat ontdekken ze de woeste zee in de gloednieuwe Octopus. De kleinste bezoekertjes verkennen de tuin van Plop op de rug van de konijntjes, gaan Mega Mindy achterna met de vliegende fietsen en dwalen samen met Samson & Gert door het labyrint.


Hou je meer van de natuur? Ga dan op ontdekking in het wildpark of geniet vanuit de zetellift van het verbluffende zicht op de Amblèvevallei. In Plopsa Coo word je overspoeld door een waterval van avontuur.


Bronvermelding: http://www.plopsa.be/plopsa-coo/nl

La ferme des bisons

U hebt de keuze uit verschillende attracties: Het huifkarcircuit is een originele manier om de bizons van dichtbij te bekijken. De Far-Weststraat in gezelschap van Coco biedt u een kijkje in een westerndecor in gezelschap van een bizon die door zijn moeder werd verstoten en met de fles is grootgebracht. De Indianententoonstelling is een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met de indrukwekkende Indiaanse cultuur.


Bronvermelding: http://www.fermedesbisons.be/indexnl.php

Subtropisch zwembad van sunparks

Het subtropisch zwembad van Sunparks heeft een in en outdoor bad dat toegankelijk is voor iedereen. Het golfslagbad is de enige in de Ardennen.Verder is er een hydrotube, glijbaan, jetstreams, jacuzzis, whirlpool en waterval. Er is een klein badje voorzien met glijbaan. Verder kan je nog genieten van de Solarium en de burger express.


In de zaal kan je tennissen, badmintonnen, squashen, tafeltennissen , bowlen, snookeren. Buiten is er tennis, minigolf, petanque, jogging en mountainbike.


Bronvermelding: http://www.sunparks.com/be-nl